TechGrounds opent derde tech-hub in het Zaanse Poelenburg

TechGrounds
4 min readApr 20, 2020

--

Samenwerking met Salesforce om Zaans tech-talent op te leiden tot ‘Salesforce Certified Developer’

Zaanstad, 20 april 2020 — In navolging van de twee succesvolle TechGrounds vestigingen in Amsterdam Nieuw-West en Zuidoost, opent TechGrounds vandaag een nieuwe vestiging in Zaanstad Poelenburg. De Nederlandse tech-hub die zich midden in kwetsbare wijken vestigt en tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare communities en wijken brengt, werkt in Zaanstad samen met Salesforce. Deelname is kosteloos en er is geen vooropleiding vereist. Bij TechGrounds Poelenburg/Noord worden mensen uit zowel Poelenburg als Amsterdam Noord in drie maanden opgeleid tot ‘Salesforce Certified Developer’, waarna zij aan de slag kunnen gaan bij klanten en partners van Salesforce. Vanwege de coronacrisis wordt de opleiding online gestart. Daarnaast biedt TechGrounds Poelenburg/Noord net als in Nieuw-West en Zuidoost een volwaardig tech-opleidingsprogramma, met daarin een codeerschool, incubator en co-working space. Het initiatief heeft de steun van Booking.com, Rabobank, TomTom, JPMorgan en werkt samen met het actieprogramma Poelenburg van de gemeente Zaanstad, het UWV en HP die de laptops voor de deelnemers verzorgt.

Vanuit de eerste TechGrounds vestiging in Amsterdam Nieuw-West, waar inmiddels het grootste deel van de eerste lichting deelnemers in het bezit is van een officieel ‘AWS Cloud Operator-certificaat’ en meer dan de helft van de deelnemers een baan heeft bij bedrijven als HEMA, Randstad en PostNL, worden opgedane ervaringen meegenomen en doorvertaald naar de lokale situatie in de Zaanse wijk Poelenburg. Ook in Poelenburg/Amsterdam Noord worden kandidaten in aanloop naar afronding van hun opleiding actief gematcht aan deelnemende partners. Daarmee biedt TechGrounds perspectief op een succesvolle toekomst in tech aan mensen in kwetsbare wijken en gaan deelnemende partners het tekort aan tech-talent te lijf. Samen resulteert het in meer diversiteit en inclusiviteit in tech.

Van kwetsbare wijk naar tech-wijk met TechGrounds

De afgelopen maanden zijn er informatieavonden georganiseerd in Zaanstad en Amsterdam Noord. Daar zijn in totaal 81 mensen op afgekomen. Daarna moest er geschakeld worden van offline naar online en is er een 3-daagse selectieronde georganiseerd voor 32 potentiële deelnemers.; 20 daarvan zijn geselecteerd om op 20 april te starten met de Salesforce Developer opleiding. In de selectie wordt gelet op motivatie, samenwerken, op tijd komen, volhouden en de affiniteit met IT/tech/CRM. Ook hebben de deelnemers een assessment doorlopen in samenwerking met de Paskamer van House of Skills. Hierin wordt een profiel gemaakt op basis van ervaring en persoonlijkheid om te kijken in hoeverre dit past bij het profiel van een Salesforce Developer. Dit wordt vervolgens gebruikt om een persoonlijk soft skills programma vorm te geven tijdens de opleiding.

Salesforce benut talent uit kwetsbare wijken

De opleiding van drie maanden tot ‘Salesforce Certified Developer’ brengt de deelnemers van TechGrounds algemene IT- en CRM-kennis en vaardigheden bij, kennis van specifieke Salesforce-producten en diensten en leert hen werken in Salesforce-projectomgevingen. Naast tech-skills is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding in de vorm van soft en practical skills. Na de opleiding volgt een soft landing-programma, waarin zij bij partners en klanten van Salesforce voor minimaal zes maanden aan de slag gaan als ‘Salesforce Developer’. Tijdens het soft landing-programma worden de TechGrounds-deelnemers begeleid in de stap van opleiding naar het werkend leven. Het programma bestaat uit 12 terugkomavonden, een buddyprogramma voor persoonlijke coaching en carrière-advies en aanvullend een ‘up-skillprogramma’ om verder te groeien.

Over TechGrounds

TechGrounds brengt tech-ondernemerschap en digitale vaardigheden naar kwetsbare communities en wijken, zodat tech van iedereen wordt. TechGrounds is een initiatief van TechConnect, voortkomende uit de Amsterdam Economic Board en het Brusselse MolenGeek en werkt samen met Amazon Web Services (AWS) en Salesforce. Daarnaast zijn JP Morgan, EFRO, en de initiatiefnemers van TechConnect: Rabobank, Booking.com, TomTom, opleidingsfonds CA-ICT. Kijk voor meer informatie op: www.techgrounds.nl

Over Salesforce

Salesforce is wereldleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) en brengt bedrijven dichter bij hun klanten in het digitale tijdperk. Opgericht in 1999, stelt Salesforce bedrijven van elke omvang en branche in staat om te profiteren van krachtige technologieën — cloud, mobiel, sociaal, internet van dingen, kunstmatige intelligentie, spraak en blockchain — om een ​​360 graden beeld van hun klanten te creëren. Ga voor meer informatie over Salesforce (NYSE: CRM) naar: www.salesforce.com/nl.

Over TechConnect

Op initiatief van de Amsterdam Economic Board, Booking.com, Rabobank, TomTom en het opleidingsfonds CA-ICT, doen tientallen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties uit de Metropoolregio Amsterdam mee aan het vergroten van de diversiteit in de tech-sector en het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt van tech-banen. Doel is om de komende vier jaar 50.000 extra mensen — uit ondervertegenwoordigde groepen — de tech-arbeidsmarkt laten bestormen. Kijk voor meer informatie op: www.techconnect.city

Voor vragen of contact:

www.techgrounds.nl
saskia@techgrounds.nl

--

--

TechGrounds

Tech-hubs met een Coding & IT Academy, Startup Hub en Tech Events middenin kwetsbare wijken. Gratis en geen vooropleiding nodig. Zo maken we tech van iedereen!